Grillmaaaster

Nu har jag kommit hem från personalfesten. Det var faktiskt väldigt trevligt, var lite orolig hur det skulle vara med glada, fulla medelålders män, men det var verkligen trevligt.

Visst fick jag höra kommentar om att jag liknade fäbojäntan när jag red på hästen i kjol. Men ikväll gjorde det ingenting.

Ååhååjaja, va mina hästminnen kom upp när jag satt på hästeyggen!! Flög fram och kjolen fladdrade. Mina kollegor var imponerade må jag säga!

Så nu sitter jag i soffan hemma, men lite snurr i skallen, redan bakis-huvudvärk och ett smil på ansiktet.

Rappahadja!!


Dagens outfit

Linne; HM

Kjol; svärmors från 80-talet :)

Taggad för hästridning, kol och alkohol


Feest

Idag ska jag på personalfest med das waichtmaisters!!


Detta visste du inte om mig

5 saker ni inte visste om mig:

- jag älskar när kylskåpet är fullt med mat. Helt trygg som en liten ammad bebis känner jag mig!

- jag har fobi för genomblöta disktrasor som man måste vrida ur gammalt äckelvatten innan man använder den. URK ÅH RYS!

- jag har en tvångstanke om att om jag råkar böja/slå/peta näsan åt något håll så måste jag "räta" upp den åt andra hållet. Annars kanske den blir sne (gör likadant på Andreas)

- när jag äter chips eller annat som gör mig flottig om fingrarna så viftar jag med händerna i luften tills jag tvättar dem.

- jag MÅSTE Alltid ha en hand på halsen (mitt största handikapp)


Hundens sämsta vän

Såg ni programmet hundens sämsta vän?

Jag har ett ord; fyfanvadjaghatarattsedjurlida-villgöralikamotmänniskornasomgörsåmotsinadjur

Tack för mig!


För full hals

En tjej i grannhuset ligger på gräsmattan, spelar gitarr och sjunger för full hals, så det ekar genom samhället.

Alltså, inte så vackert, men säkert i hennes öron!

Jag vet sen innan att hon inte mår så bra, ofta är drogpåverkad och inte så stabil. Hon har även skrivit på sin Facebook att hon är i psykos.

Men det är ju trevligt med lite musik när man ligger på balkongen!


Frukost på sängen


Musikal

Något ni kanske inte visste om mig är att jag har spelat mycket teater, framför allt musikaler.

Så nu ska jag vara med i en ny musikal som kommer ha premiär våren 2014 :)

Tjoflöjt!!


Workwork

Tjolahopp! Här jobbar jag i full fart!!


Guten morgen!

Först innan jobbet måste jag skaffa kattmat. Annars kommer en röd, hårig sak gå bärsärkagång!


Jobb-onsdag

Imorgon ska jag jobba kvällspass på äldreboendet. Jag blir alltid jätte stressad och nervös när jag har en tid att passa eller en uppgift att göra.

Men framför allt är jag jätte nervös inför att jobba på äldreboendet på kvällspassen då jag är ensam med mina boende. Ansvaret ligger hos mig, åh jag är ju ny! Ibland kan jag stressa upp mig så pass mycket inför något nytt att jag börjar klanka ner på mig själv, till slut känner jag mig så värdelös att jag kan strunta i det jag ska göra.

Men jag kan ju inte strunta i att gå till jobbet, så då får jag ta tag i mig själv och se till att lugna ner mig.

Jag vet att mycket beror på min post-trauma stress, men ibland blir jag så trött på det att jag kan kräkas lite. Vi alla har något att jobba på hos oss själva, därför är det viktigt att ha insikt och kunna börja ta hand om sig själv.

Du är det viktigaste du har. Fungerar inte du, så fungerar inget annat. Punkt!



Love-handals

Känslan som uppstår när pojkvännen kramar om mina höfter och säger; mm love-handals.

Lite elakt tyckte jag, ser det samma som bilringar.

Men för honom var det visst något positivt. Hade ingen aning om att det kunde betyda extra fett.

Hehe, livets små missförstånd...




Hot dog


En tupplur på balkongen!


Olikhet - vad bra att ha!

Jag satt just och åt en banan och började tänka:

- vad skönt att vi alla är olika och tycker olika!

Här sitter jag och äter en grön banan, medan det finns människor som hatar gröna bananer och vill ha typ bruna bananer, medan jag hatar bananer åt det övermogna hållet. Då blir ju liksom alla bananer uppätna.

Fast i vår relation gillar båda gröna bananer och inte prickiga eller bruna bananer, så här ligger det en banan som är svart. Där kunde det varit bra om nån av oss gillat mer mogna bananer!

Ja, tänk! Så bra det är att vara olika ibland!


Hundkurs

Då ska jag och hundson på hundkurs! ;)

Privatlektioner med hundinstruktör :D


Smutsig borste

Varför sopkvasten ligger i duschen?

Jo, för Andreas skulle sopa upp kattsand framför kattlådan. Men det var visst mer än bara kattsand på golvet...


En kvast i duschen

Varför ligger sopborsten i duschen?

Dessa frågor brottas jag med dagligen...


Brinnande hus

Fler bilder på huset som brann igår

Foto: Sandra Franic


En kiss i skogen

Efter en god lunch med far, lilla mor och farmor, drar jag en kiss i skogen i mina hemtrakter!


Mors dag

Idag är det lilla mammas dag! Hurra hurra till dig älskade mor!


Brinner

Var ute och gick med hunden när jag plötsligt såg en stor grå rökpelare uppdagas framför mig. Ett hus i brinnande lågor. Måste varit höjdpunkten i Huskvarna denna kväll, för det var fullt pådrag av brandbilar, polisbilar, ambulanser och civilfolk i mängder. Varav jag, sambon och grannarna stod och glodde på i typ 45 minuters förundran. Tänk vad eld kan göra.

Blev förresten lite våt trosan av att se alla brandbilar!!

Foto: Sandra Franic (bästa bakar grannen)


Goodiiis

Jag tror det är någon som har godis!!


Bjuda på ett skratt


Gooood moorgoon

Här ligger jag i soffan och latar mig!
Jag har varit en snäll katt idag, men igår hittade jag på en massa bus! Jag tog mattes nya bindor och strimlade dom över lägenheten, men när matte såg det så blev hon typ superirtiterad! Så jag tog toalettrullen och rullade ut den istället :) hihihi

Mjau


En bra dag istället

Idag har det faktiskt varit en helt okej dag! Jag har orkat gå en promenad med hunden, lagat mat, diskat(!) och plockat lite här hemma!

Tänk att de saker som är så grundläggande kan kännas som ett berg att ta över, men sen när man står där på toppen, känner man sig oövervinnelig. (Syftar på diskberget)

Världens bästa pojkvän fick blommor av mig igår, som tack för stödet.

Nu sitter han själv i soffan och snorar, hostar och fiser. Men han säger att när man är sjuuuk så får man fisa högt.


En av de värsta dagarna i mitt liv

I onsdags var en av de värsta dagarna i mitt liv. Att bli totalt lamlagen av huvudvärk som inte tillåter mig att öppna mina ögon, höra några ljud eller knappt rör mig, tinnitus och lock för öronen.
 
Jag kan inte vara i ett rum med fönster så jag stänger in mig i badrummet i hopp om tystnad och mörker, och att värken ska lätta. Men värken blir snabbt okontrollerbar, tårarna slutar inte rinna och jag mantrar att jag inte står ut. Efter fyra timmars kamp på toalettgolvet kan jag inte resa mig, knappt kommunicera eller öppna mina ögon i mörkret. Jag försöker förbrilt titta på min telefon, smärtan är skärande i ljuset från skärmen och jag försöker kisande med ena ögat leta upp vårdcentralens nummer nummer, jag lyckas! Men jag får inget svar.
 
Jag letar upp sambons nummer; Jag bara gråter, orkar knappt prata, säger att jag inte står ut, han vet inte vad han ska göra. Jag orkar inte prata.Vi lägger på.
 
Jag skickar till slut ett sms; Ring 112.
 
Att ens ta steget att ringa efter ambulans för mig är verkligen att behöva hjälp, då är man så pass dålig att man inte på egen hand kan skaffa hjälp. För mig att behöva ambulans är att blotta mig själv, att känna mig så fruktansvärt sårbar och hjälplös, i stort sett pinsamt. I den stunden orkade jag inte bry mig, jag ville bara ha hjälp.
 
Sambon ringer, säger att en ambulans är på väg. Jag känner hopp om att nu kommer jag få hjälp, de kommer få smärtan att försvinna. Sambon ber mig att ringa in till SOS eftersom de gärna ville att jag skulle ringa upp och svara på frågor. Jag känner att jag inte orkar, men jag gör det ändå, jag vill bara ha hjälp.
 
Tjejen som svarar i andra änden fattar ingenting. Hon undrar varför jag har ringt, jag försöker förklara min huvudvärk och att en ambulans är på väg, att de ville att jag skulle ringa. Hon verkade fortfarande inte fatta och ifrågasätter varför jag behöver ambulans. Hon frågar om jag haft migrän, vilket jag svarar att jag har haft migrän ett flertal gånger men att jag inte känner igen denna huvudvärk, att den är värre. Hon säger till mig att jag antagligen bara är förkyld och att huvudvärk inte är något farligt. Hon tar till slut min adress och ser att en ambulans är på väg, och lägger sedan på.
 
Grannen släpper in ambulanspersonalen in i min lägenhet, de ställer frågor, massa frågor, jag svarar så gott jag kan. De tar mig till ambulansen och kör in mig. Sätter nålar, mäter värden och frågar ytterligare frågor.
 
Väl inne på akuten rullas jag till slut in i ett mörkt rum, då jag är så pass ljussygg. Det kommer en sköterska och tar blodprover och går.
 
En timme passerar
 
Två timmar
 
Tre timmar
 
Fyra timmar, jag ringer på klockan; kan jag få någon sorts smärtstillande? NEJ.
- När kommer läkaren? Det är fullbelagt idag men det är två patienter innan mig.
 
Fem timmar
 
Sex timmar; det är fyra innan mig, jag får två alvedon, hjälper inte.
 
- En sköterska kommer in och byter sopsäck.
 
Sju timmar; det är fem patienter innan mig, 
 
- Jag hör en annan patient skrika lungorna ur sig, hur de var fyra stycken sköterskor inne hos henne. Att de skulle sy ett sår, att patienten var nålrädd och skrek för glatta livet.
 
- En sköterska kommer in och säger att de fem tycken patienterna innan mig kan ta flera timmar, att det nog är bättre att min sambo åker hem och att jag får ringa honom när jag fått hjälp. Hon säger att jag kan ju få sitta ute i väntrummet och titta på tv. Hon berättar också om deras prioriteringssystem och lägger extra stor vikt på att förklara så jag förstår vilka som går före.
 
Åtta timmar; jag ringer på klockan; Jag vill åka hem, jag står inte ut! Sköterskan kollar vad mina blodprover visade; förhöjda vita blodkroppar och infektionsvärde. Hon säger till oss; Åk hem och blir det värre får ni komma in igen.
 
Värre, om det blir värre får ni komma in igen. Varför då? Jag blev hämtad av ambulans, inskjutsad av en ambulans, fick ingen hjälp. Nedprioriterad.
 
Väl hemma är jag så pass trött att jag äntligen kan somna och på morgonen mår jag deffinitivt bättre, även om huvudet ömmar. Jag har fortfarande ont idag, men det går att stå ut, jämfört med den kvällen.
 
***
Jag kan inte besriva hur sviken jag känner mig, arg, ledsen och förbannad. Framför allt besviken.
 
Jag jobbar själv inom vården och vet hur stor belastingen är hos de anställda. Men att inte kunna ge sina patienter vård på 8 timmar, tycker jag skriker hur fel allting är. En läkare på 14 patienter, en vanlig onsdag.
 
Det värsta, när jag väl bestämt mig för att åka hem, var inte smärtan i huvudet, utan den sorg jag kände. Jag kände mig övergiven och rädd. Jag hade ingen aning om vad som var fel på mig, bara att jag var fel, inte tillräckligt sjuk. Att få åka ambulans spelar ingen roll, att ringa 112 spelar ingen roll. Vart skulle jag få hjälp?
 
Den som skriker högst hörs mest, men om man inte har orken och inte kan skrika högst, vem ska göra det åt mig då? Om jag är för dålig för att ställa krav, vad gör jag då?
 
Jag känner att hela sjukvården är ett skådespel, den som kan spela bäst får mest uppmärksamhet, medan den som ligger tyst, är snäll och medhjälplig glöms bort. Jag kanske råkade säga något som gjorde att de prioriterade mig så pass lågt som i stort sett frisk, bara för att jag svarade på en fråga, för att jag orkade nicka på huvudet, gick på toaletten två gånger under 8 timmar, att jag inte skrek, att jag svarade JA på fel fråga eller NEJ på rätt fråga.Jag kanske inte betedde mig tillräckligt sjuk, jag kanske inte såg tillräckligt sjuk ut. Jag vet inte.
 
Jag kanske skulle spelat död, kissat ner mig i sängen, skrikit och slått personalen?
 
Nej, jag orkade knappt höja mina armar, så varför skulle jag orka vara bångstyrig och orka bråka? Jag ville bara ha det tyst, lugnt, mörkt och stilla. Jag ville bara ha hjälp, någon som lyssnade. 
 
Jag vet bara att jag inte fick någon hjälp, blev otrevligt bemött och fick ligga i över åtta timmar med en huvudvärk som jag inte kan beskriva med ord. Jag känner mig inte betrodd, jag känner mig ifrågasatt och rädd för att söka vård. Varför var det ingen som såg mig?
 
Jag är besviken
 
 
 
 
 

Akut

Det blir dåligt med uppdatering idag. Åkte in akut med ambulans till sjukhuset igår på grund av fruktansvärd huvudvärk.
 
berättar mer senare.

Gissa; rätt svar

Rätt svar hade; ingen! Men tack för att ni försökte :)

På bilden ser vi en gammal studsboll!


Min vanliga otur

Va fan då!! Snälla, förklara detta för mig, tack!

(Det är alltså min status)


Television, näsdukar, hostmedicin


Hosta upp lungorna

Jag tror jag håller på att hosta upp lungorna! Och ont i hela lungorna och bröstkorgen!

Men jag överlevde natten!


Snor och blåbärssoppa

Jag vet inte om ni minns att jag hade lite ont i halsen i fredags?

Idag har det i alla fall brutit ut och blivit en dunderförkylning! Det var faktiskt nästan pinsamt att sitta på föreläsningen och göra alla mina groteska ljud; snora, hosta, gurgla, rossla, you name it!

Jag är nog tyvärr dödssjuk och det skulle vara mot oddsen om jag överlever! Så om du läser detta mamma; så vill jag att en bit gravad lax ska kremeras tillsammans med mig (blir både jag och laxen varmrökt då?)

I alla fall så är jag ynklig och tycker synd om mig själv! + att jag fick min mens med mina underbara kramper!

Lilla stackars Emmsan!!


Världens super USKa!

Så! Nu har jag mitt intyg, så jag kan ge mina gamlingar rätt mediciner m.m.

ALLA rätt på provet dessutom! Hurra :)


Två pittar i näsan

Föreläsaren pratar noga och länge om sjukdomen KOL och syrgasbehandling.

Han förklarar om näsgrimma och att det är viktigt att stoppa de två pittarna i näsan.

Jag tror han menade piggarna...


Läkemedelsutbildning

Jahapp vänner! Då sitter jag med stjärten på en hård stol i en föreläsningssal. Med en skäggig man uppåt åren som pratar på om utbildning i läkemedelshantering och sjukdomslära. Bara 8 timmar kvar!!

Fina Jönköpings kommun är duktiga på utbildning för att få delegering (sist jag fick det så hade jag en sjuksköterska frustande över axeln, dock hjälpte hon mig glatt med alla svar) nu har vi ett obligatoriskt prov i slutet av föreläsningen...

Lite nervös faktiskt O.o

Tur att vi just fick kaffe och macka, så skrivkrampen släppte!


Dagens recept

Detta är bland det godaste som finns!

- Älg/renskav stekt i smör, oxfond, grädde och svartpeppar

- Sallad
- rårörda lingon (á la Andreas)
- tunnbröd

Ätätät!!!


Gissa

Gissa vad detta är!


Så fel

Jag hade så feeel på min gissning om vilka som skulle komma etta, tvåa och trea i ESC! ;) det bjuder jag på.

Hade någon av er rätt?

Jag började dessutom få ont i halsen igår kväll (kanske för att jag vrålade högt till alla låtar, eftersom jag tror jag sjunger bättre än alla)

Men ontet sitter kvar i halsen idag och jag tror jag är döende!


Eurovisean

Haha, jag kan inte sluta säga som Sean Banan; Eurovisean :p

Jag gissar på denna ordning:
- Sverige vinner
- Azerbajdzjan
- Irland

Vem tror ni vinner?



Anna-Gretas

Igår kväll var det födelsedagsfirande för en av våra vänner. Det blev restaurang Anna-Gretas. Ett jätte bra ställe med goda tapas! Tyvärr fick vi vänta LÄNGE på maten, men det var det värt :)

Min outfit ;) (förlåt för dålig bild, men stressad som jag var, så får det duga)

Puss och nyp i stjärten!


"Om det blir en son kommer han inte få ärva barbiehuset"

Isabella (Blondinbella) Löwengrip har ännu en gång framfört sina åsikter angående hur hennes barn kommer behandlas beroende på kön.

http://blondinbella.se/2013/05/17/alskade-barbie/comment-page-1/#comments

Blondinbella skriver ut angående stormandet av det nyöppnade barbiehuset i Berlin, hur upprörd hon är.


Blondinbella skriver då om sina upplevelsen med Barbie som liten, att det var det bästa hon visste  och att hon sparat alla sina barbies genom året, hon skriver även att hennes syster har ett stort barbiehus som Bloninbellas dotter kommer att få ärva. I slutet av inlägget så skriver hon;

- "(och nej får vi en son får han inte ärva barbiehuset, ser redan kommentarer om det)."

Jag blev upprörd och kände att jag ville skriva en kommentar. Vilken jag endast fick positiv respons på i BBs kommentarsfält


Rolig situation

När vi satt i soffan i går kväll, tittar jag intensivt på ett program.

Helt plötsligt får jag för mig att titta på Vad Andreas gör bredvid mig i soffan (eftersom det är ovanligt tyst).

Där sitter alltså Andreas och tar kort på sig själv när han gör fula miner (typ samma standard som mina) så får han för sig att han ska ta en serie med bilder då han blåser upp kinderna. Jag började garva åt han och sa åt han att sluta, det är ju nästan pinsamt! Jag stötte till hans telefon, varpå han får ett litet avbrott och liksom snäser;

- nämen för fan! Nu förstörde du ju! Nu måste jag radera alla och börja om.

Förlåt! Här älskling får du visa upp ditt fotogeniska ansikte!


God morgon

Idag är det fredag mina vänner! :)

Ikväll blir det födelsedagskalas för en kompis. Men jag tror att jag och Andreas kommer ligga på bordet och somna i restaurangen :p vi är rätt trötta på fredagar, framför allt Andreas liten <3

Jag har också en rolig grej att berätta, jag kom på Andreas göra något. Hahaha, jag berättar sen!

Puss!


Mackvåffla, precis som en vanlig fralla!

Fick just detta mms från grannen!

"Mackvåffla, precis som en vanlig fralla!"


Tips

Jag tänkte tipsa om den väldiga bra sidan:

http://trettiotreanledningar.com/

Varför feminism behövs!!

Kolla in NU!! :D


Budgivning

Nu håller vi på att buda på lägenheten! Alltså jag döööör! Det är så spännande!

Sen att jag ska bli helt deppig för att jag tänker att vi aldrig kan ha sån tur att vi får den. Att det är klart den inte blir vår!

Några tips på hur man lugnar sina budgivarnerver?!


Stollefnatt!

Snart får jag ett raseriutbrott på detta arbete!! Whaahabba! Min händiga färdighet är viss tappad någonstans för jag gör typ ingenting rätt eller bra... Hyresgästerna måste undra vad jag håller på med. Kanske får jag tillbaka det där om att jag är lika bra som någon med snopp.

Kan ju faktiskt vara min snippas fel att det inte går bra? PMS = noll tålamod?

Jaja, här sitter jag inlåst på toaletten på jobbet och försöker samla mig lite.


Blurr @+%}#%£$@

Ps. Gissa hur jag tagit bilden!


Full fart

Jobbpasset är avklarat! Benet och ryggen höll :D


Dagens Bild(er)

Tror det är en till familjemedlem som gillar camping.


Haltande liten

Efter min 5 kilometare igår så började jag få väldigt ont i rygg och strålning ner i höger ben.

Jag har en gammal idrottsskada i ländryggen, en förslitning, som jag hade väldiga problem med 2011. Min rygg klarar inte av för stor belastning, framför allt löpning då det är stötigt. Men jag sprang tävlingar 2011 ändå och lin sjukgymnast var så arg, men jag fortsatte.

Så ryggen tog visst så pass mycket stryk av 5 kilometer(!) igår att jag i går kväll inte kunde gå på höger ben eller böja mig framåt.

Imorse var det mycket bättre, men fortfarande öm i höften, så jag stannade hemma från vaktmästarjobbet och satsar på att kunna jobba kvällspasset på äldreboendet.

Jag känner mig som en haltande liten


En till i samlingen

Det bästa med att springa motionslopp och liknande är att få medalj!!

Samlat alla nummerlappar och medaljer;

- tjejvättern 2010, 100 km cykel
- malmömilen 2011, 10 km löpning
- Hörby marknadslopp 2011, 12,6 km
- Malmö halvmaraton 2011, 24,6 km
- Salomon Trail Tour 2011, 5 km
- Vårruset 2013, 5 km

Kan skriva tider på alla lopp senare :)


Atlet!

6200 tjejer sprang vårruset i Jönköping! Fy fan va trångt det var, armbågar och knäbågar fick man se upp för!

Jag kan meddela att jag inte tränat någonting för detta, inte ens provsprungit 5 km i år xD. Hahaha

Tiden blev 32 minuter för 5 km. Jag är faktiskt skitnöjd! Sprang allt utan helt stopp eller gå, bara lite tjocka damer som uppehöll spåret vissa metrar (även smala tjejer)

Stolt över mina duktiga kollegor också! Peppade chefen enda in till mål!!

Wohoo


Vårruset

Nu laddar vi för vårruset!

Heja Heja!!


Stora armar

Beach 2078 är kommer jag!! Ska bara häva jord liite till!

Lagom rolig syssla, trött i armarna och hungrig.

Imorgon blir det 12,25 timmars jobb!

Hurra hurra,

PMS = Produktiv Muskel Snygging!


Puckat Muff System

PMS = puckat muff-system

Eller nä, det betyder väl att kroppen TYP gör som den ska. Här kommer en lista vad jag INTE kan göra när jag har PMS:

- titta på Djurakuten, husräddarna, sofias änglar, Greys anatomi, PLL eller nåt annat program för den delen (gråter som en galning för allt)

- kan inte bli nervös utan att bli lite arg.

- Sova!!! Är trött jämt!

- tänka på bröllop (jag drunknar i mina egna lyckotårar och lyckosnor)

- se bilder på bebisar (som sagt, dör i mitt snor)

+ irritation, nageltrång och never-stop-eating-syndrom (nageltrång är nog dock inte pga PMS)

Sen varvas det hela med lite överdriven ångest, ingen-lust-känsla, vill-inte-jobba-känsla och annat gott!

Glad påsk! Här får ni min fot! (OBS INTE det fula, skavda nagellacket på tårna som Andreas jämt tror är blod)


Facebook bilder

Men HALLÅ! Det borde vara förbjudet att inte kunna se normal ut på bild (fast lite roligt är det ju)


Dagens bild


Rastlös

Så jävla tröööött men jag vill göra nåt men orkar inte!

Dessutom somnar foten hele tin! Några tips för detta? Typ stå på huvudet och drick apelsinjuice eller nåt.

(Jagvillsåjävlagärnahalägenheten)


Drömläge!

Lägenheten var verkligen fin! Drömmen för oss med hund och katt! Skog på baksidan och större lägenhet än den vi har nu. Barnvänligt, nära till jobbet för sambon osv.


Visning

Nu blir det visning! Håll tummarna för att det inte är några fler intresserade


Barnvakt någon??

Hahaha! Alltså! Denna lapp satt uppsatt på en av anslagstavlorna i entréerna på jobbet!

Jag tyckte den var så söt!


Det går knappt att förstå vad det står, men det är en 11 årig kille som vill vara barnvakt. Han är mycket trevlig och tar 20kr i timmen. Skriv ditt namn så skickar han ett brev med datum, tid och vart du ska gå!

Passa på!


En mil till!

Var tvungen att cykla lite till! Så det blev en mil till idag! ;) det gjorde faktiskt inte så ont i röven som jag trodde! (Hela sanningen är faktiskt att jag satt och åt chips i soffan, fick lite ångest och tänkte att nä! Nu vill jag cykla)

Imorgon står en visning på schemat, en trea ska vi kolla på. Kan vara skönt att få ett extra rum till mig när jag börjar plugga i höst.

Trevlig kväll!


Promenad Delux

Nyss inkommen från vildmarken! Med mätt mage, 100 nya blåmärken och trötta ben.
 
Vi gjorde korvstroganoff på stormköket, kusinen Jennie gjorde bröd och mamma och pappa värmde champinjonssoppa i sitt :) det blev supergött. 
 
Tyvärr är jag sämsta bloggaren då jag inte tog kort på nåt annat än hundarna ;)

Livet med hund

Idag blir det skogspromenad delux! Det blir ofta så när man har en hund med mycket energi som behöver springa av sig. Vi bor i en tvåa på 54 kvm, så nästan varje helg åker vi ut lite längre från stan för att hitta fina stigar! Dessutom följer Andreas kusin med som "kock", för vi ska laga mat bland stock och stenar ;)

Just det! Höll på att glömma att berätta att vi ska ju vara hundvakt åt vår bästa, bakande grannes hund :D så han slänger vi med i bilen!

Igår kväll var också grannens sambos mamma här, med sin lille vovve, som är lika gammal som vår fis. En liten intensiv hund som gärna ville bestämma själv och gärna vara lite för intensiv mot vår korv. Men så sa grannen att; kan inte du pröva att ta lillfisen(alltså inte vår hund, den andra) så jag tog tag i kopplet och vi klickade direkt! Hon började sköta sig jätte fint! Men vi vågade inte släppa ihop fisarna ändå, ifall det skulle hända något.

Grannens sambos mamma kände stor lycka och lättnad efter mitt långa babblande och frågande om hennes hund, hur jag kände hundens energi och babblade om övningar, energier och hundens tecken.

Kändes SÅ styrkande att få höra beröm om hur duktig jag var! Självförtroende tryter ofta kan jag säga!

Det var verkligen lärande för mig, hennes hund OCH min! :D så fler möten blir det!


Pizza och skaldjur

Det är skönt att ha en väluppfostrad och väldigt produktiv (åh snäll åh söt åh snygg) sambo! För han har gjort pizza till mig! Men skaldjur på ;)


Nytt i garderoben

Idag kom min militärväst! Så sshnyyyggt!! :D

Bjuder på nyduschat hår, osminkad och jobbtrött-bild!

Titta in västen!!

(Nytt flipskal till iphonen också!)


Eld i baken

Idag var det tungt att gå till jobbet. Jag lider av morgontrötthet så det seriöst är handikappande! Men jag lyckades släpa mig upp ur sängen och komma till jobbet i tid! Längtar hem till kudden!

JAG har INGEN lust att göra NÅNTING idag! För hyresgästerna ringer stup i kvarten redan! Det har redan trillat in FYRA samtal sen halv åtta... Dessutom har jag kvar typ 6 stycken felanmälningar kvar sen dagarna innan... Skjut mig. Det känns som att simma i uppförsbacke, det ni!

Nu kanske det lät som jag inte gör någonting, men joho! Jag har gjort typ 10 felanmälningar redan innan, nu är det bara de krångliga kvar.

Lite stressigt. Dessutom brinner det i baken, både av stress och cyklaväldigtförlängepånysadel-syndromet! Ajaj

Snart är det helg! DÅ kan jag vila mina brännande sittknölar!


Tramptag och bläckfisk

Det har varit en väldigt skön dag som jag fortfarande njuter av!
 
Dagen började med mannagrynsgröt på sängen (i en tallrik alltså) sedan stack vi ut och cyklade tre mil, det var verkligen jätte jobbigt den sista milen, men åh så roligt och härligt det var att flyga ner i backarna i över 60 km/H på min nya hoj! Jag är dock svullen i röven, eller ja, precis vid sittknölarna! Nacken min är stel och träningsvärk i fingrarna av all växling! Lite udda ställen att ha ont på efter ett cykelpass kanske ;)
 
Vi kom hem, jag dog! Somnade i sängen en stund sedan gick vi och handlade. Jag köpte allt möjligt gott till min WONDERBARA wok!! Bäckfisk, räkor, musslor, kyckling, grönsaker, citrongräs, lime, ingefära... JA ni fattar! :D
 
NOMNOMNON!!!
 
Nu sitter jag i soffan med en påse godis på min mat-svullna mage och frossar! 
 
Trevlig kväll!

Tre långa mil

 
Nu har vi varit ute på en runda på 3 hela mil!
 
Jag har lagom ont i röva!! Men hääärligt var det!

Frukost på sängen

Idag fick jag frukost på sängen, mannagrynsgröt och tranbärsjucie!
 
Måste ladda för cykelträning idag!!

Helu

Smygfoto


Vuxenpoäng

 

(Jag bytte bild så mina stackars stalkers och beundrare kan lugna sina nerver att bara de vet vart jag bor) Helt ärligt så bryr jag mig inte om vem som vet vart jag bor, är född eller vilken jävla färg jag har på min balkong...

Välkomna hem till mig!!


Dela en Coke'

Har ni sett Coka Colas nya grej? Det är namn på alla flaskor och burkar!

Jag letade efter mitt namn bland hyllorna och fann den!! Hihi (tackar mamma och pappa för mitt namn)

Har du hittat ditt namn?


Köpt Kärlek!

Nu är jag ägare till denna snygging!!

 

 

Bild från: http://healthyandhappy.se/2013/march/bianchi-impulso-dama-bianca-105-10sp-compact.html

Läs gärna denna härliga tränings-tjejs blogg!


Bränt 13000!!

Alltså! Nu har jag spenderat 13000! :D och jag är glad!!
 
bild kommer snart! 

Sooool


Snuuus

Såg en tröja idag med texten; riktiga kvinnor snusar!

Hehe, lite rolig.

Jag började snusa när jag gick i tvåan på gymnasiet, men gick snabbt över till tobak och nikotinfritt snus.

Dock har jag inte snusat på över 1 år! Så igår kom suget! (Tobak/nikotinfritt blev det denna gång också såklart, men lika dumt för det)

(Kände mest att jag var tvungen att ge förklaringen om prillan under läppen, annars tyckte jag bilden passade) ;)


Fläktknappar!

Detta gillar jag att pilla med!


En liten idyll

 
 
Njutning på hög nivå. Mysfaktorn är ännu högre! 


Azzar älskar att ligga i knät och mysa ute på balkongen! Vem säger att inte en 40 kilos rottweiler kan vara knähund?

Myyyys!! Mina älsklingar!!

Annars kan man använda hunden som avlastningsbord till husses fjällvandringstidning! :)


Skäll inte på mig!

Idag har jag fått skäll av flerahyresgäster!

Det är så att det området, med fyra hus, med ca 150 hyresgäster inta har haft någon vaktmästare sen förra måndagen. Vilket innebar att när jag kom till jobbet imorse såg det värre ut än 1a maj demonstrationen i Jönköping, typ!

Jag möttes av ett hav av sopor i sophusen, varav jag var tvungen att simma in i och reda upp. Tog ca 3 timmar för 4 sophus(!) gräsmattorna såg ut som att en bomb hade smällt av, papperskorgarna ropade efter hjälp och mina fickor svämmade över av felanmälningar.

Även många upprörda hyresgäster haffade mig. Jag förstår att de är arga, men varför ta ut det över mig som faktiskt är där och sliter röven av mig för att få allt fint och anständigt igen.

Tänk på att alla knegare, i alla storlekar, former, åldrar och färger är just bara knegare! Inte någon världshjälte.

Fast jag måste klappa mig själv på axeln för att jag har gjort ett sånt jävla bra jobb idag! Och allt negativt får rinna av. Det är faktiskt jag som ÄR dagens hjälte bland kvävande plastpåsar, läckande kranar och strömlösa lampor!


Coolingen

Fick jobb nu i två veckor på mitt gamla jobb som vaktis :) så nu blir det att lyssna på många skämt om min rumpa!

Skämt åsido! Jag trivs! Och är COOL!


No 'Poo

Åh! Jag har ju glöm ännu en sak att berätta! Jag har börjar med något som kallas No 'Poo, det står egentligen för No Shampoo eller som det låter; ingen skit! Det finns olika sätt att utöva detta men det vanligaste är att sluta tvätta håret med Shampoo och istället bara använda silikonfritt balsam :)

MEN jag har inte börjat med no 'poo till håret utan till hudvård, framför allt ansiktvård. Jag har grymt mycket finnar (som jag på kvällarna ofta ligger och gråter lite över) jag har provat allt från tabletter till PRO Active och Clarins, men inget har hjälpt!

Så nu har jag kastat ut alla mina hudvårdsprodukter och ersatt med endast naturliga råvaror, som finns hemma typ! Olivolja, mandelolja, ricinolja, äppelcidervinäger, honung, bikarbonat m.m. Alltså ingen skit! Jag vet exakt vad jag ger min hud :) inte massa tillsatser som det finns i allt annat.

Dessutom har jag börjat med OCM, mer känt som Oil Cleaning Method. Vilket betyder att du tvättar din ansikte på ett litet speciellt sätt; Läs Här!!

http://www.nopoo.se/ansikte/recept/97

Det har funkat jätte bra för mig än så länge, finnarna har blivit bättre på 1 vecka(!)

Jag var livrädd för att använda olja i ansiktet, eller återfuktning över huvud taget! Men ofta tror man att man ska torka ut finnarna, men oftast reagerar huden med att producera ännu mera talg(som ger ännu mer finnar).

Så börja pröva att använda OCM och rena produkter! Du kan göra allt själv hemma som;

Ansiktskrubb, rengöring, ansiktsvatten, ansiktsmask m.m.

Jag kommer lägga ut mina bästa recept och tips :)


Naturvandring

Jag glömde ju skriva om att vi, igår, var ute på en långpromenad i en vacker skog ungefär 2 mil ifrån där vi bor. Lilla mor och far var med också! :) vi fikade, tittade på grodor och kräftor! :D och så grävde jag i en gammal skrothög.


Dagens dröm

Godmorgon vänner!

Alltså OMG vad jag har drömt inatt! Om jag skulle skriva allt så skulle detta inlägg bli huuuuuur låångt som helst!!

Jag kan börja med att berätta att jag träffade Blondinbella på en fest. Hon är ju gravid i verkligheten och det var hon även i drömmen. MEN i drömmen satt hon och hinkade i sig alkohol! Och ja bara; VA FAN GÖR DU?! Du vågar knappt äta någonting (hon är väldigt noga med vad hon får äta och inte skriver hon i sin blogg i verkliga livet) men nu häller du i dig en jävla massa sprit! Hur fan tänker du?!

Alltså jag kokade av ilska så jag nästan höll på att avlida själv!!

Annars så har jag drömt att jag varit kille som blev utpressad till att gifta mig med en höggradig kvinna och låtsas som att jag är pappan. Hela min familj blev indragen. Den gravida kvinnan dog, "mitt" barn förlöstes och kvinnans familj tvingade mig att ta hand om barnet. Denna familj var någon slags psykofamilj som kidnappade barn, framför allt flickor. Gjorde dom på smällen, utpressade någon random kille och dödade kvinnan (allt för att få pengar) denna dröm hade dock blivit en sjukt bra film/serie, om jag kommit ihåg exakta detaljer!

Undrar varför jag drömmer så djävulskt mycket!?

Hoppas ni har sovit gott!


Tjatiga tanter

Alltså man får inte prata illa om äldre människor. Men ibland blir jag galen på (vissa) äldre som har svårt för förändring! Gaaaashh! Hur kan hela världen kretsa kring ett par gardiner i trappuppgången? Varför skälla ut mig efter noter på grund av att jag vill förebygga brandrisker?

För att göra en lång historia liiite kortare så:
- Vi hade städdag idag med föreningen, de gamla tanterna var väldigt noga med att underrätta sig om vad alla vi yngre skulle göra och utvärdera om detta verkligen var tillräckligt bra. T.ex. Så bestämde jag om min bästa granne att vi skulle ta och grovstäda vår trappuppgång, för att sedan svabba källargolvet och toaletten i källaren.

Men jag han inte nämna de sista två uppgifterna innan den ena tanten höjde rösten och uttryckte sin ilska över att vi skulle ta "ER" (alltså inte den hon bor i) trappuppgång, den ska ju rengöras månadvis!!!!!!! Hon frågar fort om vi ska ta alla uppgångar och blablablabla. Jag fortsätter att nämna källargolvet och toaletten, och hon säger då högt att det tycker hon är en MYCKET bättre idé! Men att jag också kan putsa deras fönster i deras uppgång, för hon har ju putsat dem i 12 år, men nu har hon bytt knäled och vågar inte putsa fönster, och det kan hon bara inte göra, för det har hon gjort annars i 12 år men inte nu för hennes knä (ni fattar vad jag försöker förklara)

Jag och grannen gick och gjorde det vi sa att vi skulle göra(det blev skit bra!!) Dessutom plockade jag ner gardinerna i vår trappuppgång då man inte får ha det pga brandsäkerhetskäl.

Men åh jävlar vad jag fick höra om detta; - VI HAR JU ALLTID HAFT GARDINER I ALLA TIDER!!!!!!!!!!

Men jag har ordförandens godkännande, så jävlar vad det ska plockas ner gardiner nu!

Kanske tror ni att jag är värsta hemska människan. Och det är jag fan ibland!


Umgänge

Nu ska jag och min bättre hälft åka till en vän och inviga hans nya matbord! :) (oj vad det lät fel ;p) vi ska alltså ÄTA mat på bordet!


Jag har en snippa, du har en snopp.Men även jag kan byta propp!

Jag jobbade som vaktmästarvikarie nio månader i sträck och blev sedan en månad tillbaka arbetslös då de inte behövde mig mer. Eller nu är jag vikarie vid behov, de ringer alltså in mig när de behöver mig.

Nu när jag kom tillbaka efter en månad började jag verkligen fundera på hur jag blir bemött och behandlad, både av kollegor och arbetskamrater. Något jag inte tänkte på innan.

Men idag slog det mig hur mycket mitt utseende och kön spelar roll i detta arbete, och jag blir lite mörkrädd.

För det första är det så att det är cirka 25 anställda varav 6 kvinnor och resten män (3 kvinnor på kontoret, två som vaktmästare och så jag som vaktmästarvikarie)

Det är så att som tjej på denna arbetsplats bland dessa karlar måste du vara tuff, tåla skit, snusk och även ibland mer fysiskt. Det gäller att vara rapp i käften, ha skinn på näsan och inte ta illa upp. Annars passar man inte in eller så får man inte respekt!

Allt anspelar i stort sett på sex, framför allt mot mig då jag är ung, blond, liten tjej. Det kan handla om vem jag ska sitta i knä hos, hur många jag legat med eller att jag ska få en riktig omgång.

Jag är tuff och skämtar alltid tillbaka (har ju faktiskt tyckt att det är rätt roligt) men idag slog dig mig hur trött jag var på att bli behandlad olikt alla andra just på grund av mitt kön. Dock vet jag att jag har stor respekt hos killarna på jobbet när det gäller arbetet! Men visst hände det i början att även dem la huvudet på sne och frågade om det verkligen är så att jag ska göra den uppgiften m.m. Om jag inte ska låta någon annan göra det eller liknande. Det gör mig förbannad!

Jag kan ta att de skämtar om hur liten rumpa jag har, men jag kan inte sluta ta illa upp när någon ifrågasätter min förmåga att utföra ett jobb just för att jag är en liten, blond tjej!

Men värst är nog de (flesta) manliga hyresgästerna. För att förklara så ni förstår mitt jobb är det så att jag tar emot felanmälningar från hyresgäster som ringer mig, när jag vikarierar för någon(oftast manlig vaktmästare). Jag gör allt från rensa avlopp, byta duschblandare till att sätta eluttag eller lysrör.

När den manlige hyresgästen ringer frågas det i stort sett alltid efter den "riktige" vaktmästaren, oftast just för att jag har en kvinnlig röst och de tror de har hamnat på kontoret. Jag svarar alltid att det är JAG, men nästan alltid säger de att de ringer upp när den andra vaktmästaren är tillbaka. Annars kan de låta mig fixa deras problem när de väl förstått att jag kan fixa det och står lite skamset och tittar på mig när jag med lätthet fixar problemet.

Det som märkt är just att det är männen som har svårt med att jag är kvinna. De kvinnliga hyresgästerna verkar inte bry sig så mycket om vem som byter glödlampa eller inte.

(Dessutom är det för mig jättestor skillnad att vara vikarie på de områdena där en kvinna är ordinarie blodvärd! Ingen ifrågasätter min kunskap på samma sätt, vare sig snoppar eller snippor!)

En speciell händelse jag minns extra väl är när en äldre herre ringer och förklarar att hans spis inte fungerar. Han under om vi kan skicka någon. När jag säger att jag är vaktmästaren och kan komma och kolla på spisen så svarar han; -Du får nog ta med en elektriker för detta tror jag inte att du klarar själv, lille vän!

Jag säger då; - jag kommer direkt!

När jag väl är där upprepar han igen att spisen är väldigt sönder(att den typ är omöjlig att laga)

Jag går fram till spisjäveln, tittar på den, tittar på honom, stänger av barnspärren på spisen och går. Jag kunde höra hur han skämdes.

Varför har så många män problem med en kvinna i ett manligt yrke? Vad spelet det för roll om en liten, blond tjej kommer och lagar din spis, avlopp, brandvarnare, lampa, lysrör, kylskåp eller va fan som helst? Varför skulle jag inte kunna utföra ett sådant arbete lika bra som en med snopp? Varför ska jag behöva höra om hårda dolmar, min stjärt och om vem som ska "jaga min mus" varje rast?

Jag har en snippa, du har en snopp.
Men även jag kan byta propp!

Jag är kvinna, du är man.
Men även JAG kan!!


Gott i solen

Rensa ogräs i solsken är faktiskt underbart! :)


Pinsamheter

Jag tänkte på hur jobbigt det kan vara ibland när jag ska gå på en toalett där jag vet att det finns fler människor. stress-kissa!!

Sen började det komma upp massa pinsamma minnen, där jag satt på denna underbara källartoalett! O fy fan va jag skäms nu i efterhand, även om jag kan skratta åt det idag.

Det första jag kom på var när jag drog ner byxor (och trosor) innan jag var inne på toaletten, liksom i farten för att det skulle gå snabbare. Jag insåg fort att min bästa väns mamma hade sett mig komma springande mot toaletten med byxorna runt knäna!! Måste tillägga att jag var 7 år.

Det andra var när jag var ute och joggade i skogen, åh plötsligt blev så nödig! Så jag satte mig bakom en gran för att lätta på trycket. Det var bara det att min vackra, bleka bak bländade ett orienteringslag som sprang förbi. Hej Hej!

Det bjuder jag på!


Dagens outfit

Här ser ni vad jag shoppade idag!

- (morgonrocken är tyvärr inköpt innan, skulle dock varit naken annars)

- svarta gummihandskar med blomtryck på! (Till min koloni på balkongen)

- en jordgubbsmössa!

- en nyfiken doggy!


Glädje

Hej underbara allahopa!

Min blogg är en blogg som ska bjuda på skratt (och även ibland gråt) men framförallt ska det vara roligt att läsa den! Därför är detta en känsloblogg! :)

Det betyder att de inlägg som kommer upp är alltid kryddade med äkta känslor och glädje. Jag känner för att skriva dem, inte för att jag måste utan för att jag VILL! :D

Hurra!!


Vaktmästarn'


Idag jobbar jag som vaktmästare på mitt gamla jobb, känns skönt att träffa alla gamla kollegor och vara i gamla gängor. Har dock nytt område med nya hus, men it's same shit different name typ!

Så idag blir det trappstädning, proppbytning, avlopps rensning och annat roligt!

Jag är faktiskt en awesome vaktmästare, det kan man inte tro!

Hur hade ni det förresten igår?


The Grillmaaaster

Grillat gott! Men hann inte ta bild innan det försvann!


Sommarkänsla

Riktigt underbart sommarväder! På med shortsen och sandalerna gott folk! Bättra på brännan, men glöm inte solfaktorn!


Seriöst?

Gissa vem som har förskjutit dygnet?

Åh va roligt... Nä, alltså jag hatar att ligga vaken.