Everydaysexism

Underbara HanaPee har skrivit en kalasbra inlägg angående twitterkontot EverydaySexism. Här kommer ett utdrag från Hannas blogg;

(Gå in och kolla inlägget hos HanePee HÄR!!)

"EverydaySexism är ett twitterkonto startat för att samla all vardagssexism kvinnor runt om i världen tvingas utstå, dagligen. Genom att skriva och berätta om det vi är med om blir det också ett verkligt problem. Idag har kontot över 54 000 followers och tusentals berättelser om sexuella trakasserier i kvinnors vardag."

"I videon ovan möts ni av unga tjejer som fått sperma på benen, händer på låren och kommentarer om sina kroppar. Det händer varje dag i kollektivtrafiken, i affären, på gatan eller varför inte i sociala medier. Det drabbar mig, dig, våra syskon, döttrar, mammor och kompisar. Det är så jävla vidrigt på så många nivåer och det måste få ett slut."

"Det är också verkligen något skevt med världen när skaparen av twitterkontot får dagliga hot om hur hon ska bli mördad eller våldtagen – enbart för att hon uppmärksammar det enkla faktum att varje kvinna har rätt till sen egen kropp."





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR